Begravningen

Att förbereda begravningen är viktigt och vi hjälper till med det mesta som ska ordnas. En av många viktiga detaljer som vi kan hjälpa till med är att ta fram ett programkort, så att alla ska kunna följa ceremonin. Programmet blir ofta ett värdefullt minne, även för de som inte har möjlighet att närvara vid begravningen. Vi kan även ombesörja tryck av tackkort som skickas ut efter begravningen.

På begravningsdagen

I god tid före begravningen anländer vi för att se till att kistan kommer på plats, liksom blommor, dekorationer, program, ljus mm. Vi ser till att begravningsgästerna välkomnas när de kommer, fatt de får programblad och anvisas var de ska sitta - vi informerar också om vad som kommer att ske. När begravningsceremonin är klar får gästerna hjälp med att ta sig till minnesstunden, om en sådan är planerad. Vi ser också till att blommorna läggs ut på graven eller i kransgården. Vid kremationsbegravning ser vi till att kistan förs till krematoriet.

Gravsättningen

Vid jordbegravning sker gravsättningen oftast direkt i anslutning till ceremonin. Om anhöriga önskar att bära kistan själva med hjälp av släkt och vänner, hjälper vi i så fall till genom att ge goda råd till bärarna innan begravningen börjar. Vid kremationsbegravning följer gravsättningen av urnan/askan en tid därefter. Vi ser till att urnan är försedd med namn och datum genom gravyr direkt på urnan eller på en namnplåt.

Ett vackert minne

När begravningen är över sammanställer vi material till ett vackert minnesalbum, där hela begravningen med ceremoniprogram och namn på medverkande finns med. Liksom en förteckning över dem som har hedrat den döde med blommor eller minnesgåvor.